Mindent a pilatesről: előnyei és hatásai az egészségre

A pilates egy tudományos elvekre épült mozgásforma amely az erőn, a rugalmasságon és az összpontosításon alapszik.
Mindent a pilatesről: előnyei és hatásai az egészségre

A módszer nemcsak a fiatal nők körében népszerű ami nem is csoda hiszen széleskörűek az előnyei ha folyamatosan gyakoroljuk. Nem csak az esztétikai előnyei ismertek hanem az egészség megtartásában is jelentős szerepe van. Tökéletes önálló edzésnek is, egymagában is gyakorolható. Amennyiben pilatesre szeretnénk járni vagy inkább tanulni, pilates tanfolyam indulásra online is jelentkezhetünk.

Melyek a pilates előnyei?

A pilatesnek számos előnye van, amely az egészségmegőrzéshez is hozzájárul.

● Jabítja a csontsűrűséget

Az erőedzések ismertek a csontok sűrűségére gyakorolt pozitív hatásukról, ilyen a pilates is. A csontok hasonlóan az izmokhoz, dinamikusan reagálnak az ellenállásra és a súlyemelésre is. A pilatesben az ellenállás a rugók és a szalagok által jön létre egy pilates oktató szerint.

● Hozzájárul a fogyáshoz

Heti fél kiló leadását vagy diétával vagy pedig kalóriaégetéssel tudjuk elérni. Bemelegítéssel és nyújtással kiegészített heti 4-5 alkalommal végzett 45-60 perces közepes intenzitású edzéssel lehet elérni ezt az eredményt.

● Csökkenti a hát fájdalmát

Léteznek olyan pilates gyakorlatok amelyet kimondottan a hátfájdalomra fejlesztettek ki. De emellett az egyensúlytalanságokat is korrigálja amelyek felelősek a hátfájásért. A pilates erősíti a törzset evvel támogatja a hátat, javítja a testtartást és a megkeményedett izmokat nyújtja. Jelentős javulást elérni egy éven át tartó, folyamatos edzéssel lehet.

● Erősíti a törzset

Az alkalmazott légzéstechnika segítségével a hasizmokat és a mélyebben fekvő izmokat is megdolgoztatja. A pilates alapja a hasizmok építése.

● Csökkenti a kockázatot sérülés esetén

A pilates olyan mozgásformákat alakít ki, amivel az izületekre az izmokra és az inakra helyezett nyomást csökkenti. Az egyoldalas gyakorlatok növelik az egyensúlyérzéket, csökkenti az esések kockázatát, növeli az erőt.

● Átmeneti edzésprogramnak kiváló

A pilates gyakorlatokat végezhetjük helyben állva vagy fekve esetleg végezhetünk olyan gyakorlatokat is amelyek igényelnek egyfajta helyezkedést és stabilitást is. Bármelyik gyakorlat megfelelő lehet ha folyamatosan ismétlődve ugyanazt az edzésprogramot végezzük, mert kiegészíti azt, átmozgatva a testet egy meghatározott izomcsoportot dolgoztat csak. Így a megszokott edzésprogramot nem unjuk meg és erősebbek is lehetünk.

● Javítja a testtartásunkat

A pilates egyensúlyt és izomszimetriát eredményez, így az egész napos számítógép előtti ülés egyensúlyhiányát visszafordíthatja.

● Növeli az állóképességünket

A pilates esetében a gyakorlatok jelentősen gyorsítják a szívverést, így a pihenési idő csökkentése és a gyakorlatok közötti mozgás hozzájárul az állóképesség növeléséhez.

● A hasizmokat erősíti

Nagyon eredményesen aktivizálja a hasizmokat, így segít megszabadulni a hastájéki zsírfeleslegtől. A pilates segít elérni ha lapos hasat szeretnénk.

Összegezve

A pilatesnek számos előnye között javítja a csontsűrűséget, segíti a fogyást, csökkenti a hát fájdalmát, erősíti a törzset, javítja a testtartást, növeli az állóképességet, a hasizmokat erősíti, csökkenti a sérülések kockázatát.

Kapcsolódó cikkek

Nem csupán trend, hanem életforma: bemutatjuk a pilates előnyeit

Nem csupán trend, hanem életforma: bemutatjuk a pilates előnyeit

Ez az edzésforma segít fenntartani a testi-lelki egészségünket

Mindent a pilatesről: előnyei és hatásai az egészségre

Mindent a pilatesről: előnyei és hatásai az egészségre

A pilates egy tudományos elvekre épült mozgásforma amely az erőn, a rugalmasságon és az összpontosításon alapszik.

Légy fitt, szép és egészséges a Danubius Hotel Helia Premier Fitness segítségével! - Fitness XIII. kerület Árpád-híd, edzőterem, fitneszterem 13. kerület, wellness Budapest, szauna, gőz, vízi torna, aquafitness, alakformáló edzés, aerobic, jóga, stretchin

Légy fitt, szép és egészséges a Danubius Hotel Helia Premier Fitness segítségével!

A mozgás fontos. Sokan edzőterembe is járnak. Próbáld ki a Danubius Hotel edzőtermét.