Cukor, a libidógyilkos

Nem vagy elégedett a saját, vagy a párod szexuális teljesítményével? Drámaian lecsökkent a libidótok? A választ keressétek a cukorban!
Cukor, a libidógyilkos - Hogyan hat a cukorfogyasztás a szexuális kedvre

A cikk az egeszsegvalasz.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Ha szeretnéd visszanyerni szexuális kedvedet, arra első körben nem az étrendkiegészítők, vágyfokozók vagy potencianövelő a válasz. A változtatást először az étrend szintjén kell elkezdeni.

A cukor a legfőbb vágyromboló, túlfogyasztása érzelmileg és fizikailag is károsan érinthet minket. Minél többet fogyasztunk belőle, annál inkább válik az egyetlen örömforrássá. De hogy lássuk, hogyan is teszi tönkre a libidót, nézzük meg, mit tesz testünk hormonjaival a cukorfogyasztás.

1. A cukor károsan hat a tesztoszteron szintre. Az inzulin rezisztencia (mely a magas szénhidráttartalmú étrend következménye) következményeként drámaian lecsökken a tesztoszteron szint nőkben és férfiakban egyaránt. Ez negatív hatással van a szexuális kedvre és "képességekre" is.

2. A cukor szabályosan elszívja az ember energiáját. A magas glikémiás indexű szénhidrátok az égbe küldik a vércukorszintet, a szervezetet túlzott inzulintermelésre késztetik. Ezután nem sokkal drámaian leesik a vércukorszint, melynek rossz hangulat, szédülés, rosszullét lehet a következménye.
Másrészt, a sok cukor fogyasztása csökkenti az orexin szintjét a szervezetben. Az orexin egy neurotranszmitter, mely a szexuális izgalomért és frissességért felel.

3. Cukor=stressz. A cukor gyulladáskeltő étel. Lelki, és testi stresszhez vezet a fogyasztása. A magas inzulinszint következtében a kortizol (stresszhormon) szintje megnövekszik. A tartósan emelkedett kortizolszint izomvesztéshez, csökkent libidóhoz vezet, sőt, a szervezet elkezdi fokozottan tárolni a zsírt is. Nem túl kellemes, ugye?

Ha energikusnak, szexinek szeretnéd érezni magad, akkor itt az ideje, hogy végleg kiiktasd a cukrot az életedből.Még több egészség hír a Proaktivdirekt magazinban.

Kapcsolódó cikkek

Érthetetlen: a videós, aki havi 400 milliót keres evéssel

A férfi, aki evéssel keres havi 400 milliót

Különös módokon lehet a mai világban pénzt keresni. A cikkben is egy olyan férfiről lesz szó, aki nem mással, mint evéssel keres havi több száz milliót.

Három dolog, amit rosszul tudsz az edzésről

Három sportmítosz, ami nem feltétlenül állja ki az igazságpróbát

Mint ahogyan mindennel kapcsolatban, a sporttal kapcsolatban is léteznek különféle mítoszok. A cikkben ezeket a mítoszokat mutatjuk be.

A HIIT (magas intenzitású intervallum edzés) 8 előnye - HIIT edzés

A HIIT (magas intenzitású intervallum edzés) 8 előnye

A magas intenzitású intervall edzésnek számtalan előnye létezik. Mi most 8 ilyen előnyt sorolunk fel.