7 dolog, amit senki sem mondott el neked a terhességről

Ha az első babádat várod, bizonyára megtapasztaltad, hogy úton-útfélen, akár a legtávolabbi barátok, ismerősök is "hasznos" tanácsokat osztogatnak neked. Mondanak ezt-azt, de vannak dolgok, melyeket valahogyan elfelejtenek megemlíteni. Cikkünkből megismerheted, mik ezek.
7 dolog, amit senki sem mondott el neked a terhességről - A terhesség kellemetlen velejárói - Kellemetlen terhességi tünetek

A cikk az egeszsegvalasz.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Állapotosnak lenni csodálatos dolog. Olyannyira, hogy a legtöbben szeretnének többször is teherbe esni életük folyamán. Ha az első babádat várod, bizonyára megtapasztaltad, hogy úton-útfélen, akár a legtávolabbi barátok, ismerősök is "hasznos" tanácsokat osztogatnak neked. Mondanak ezt-azt, de vannak dolgok, melyeket valahogyan elfelejtenek megemlíteni. Talán azért, mert nem a terhesség legkellemesebb részei, de ennek ellenére fontos tisztázni őket, hogy tudd, mire számíthatsz. Az alábbiakban 7 olyan dolgot mutatok be, melyeket nem nagyon hangoztatnak a terhességgel kapcsolatban.

1. Székrekedés

Igen, a reggeli meg napközbeni rosszullétekről sokat hallani, a székrekedésről kevésbé. Pedig gyakran előfordul. Értem én, hogy senki nem beszél róla, mert úgy gondolják kínos. Szerencsére ez a lista nem a látszat fenntartásáról szól. Ez a lista azokról a problémákról szól, melyeket megtapasztalhatsz a babavárás folyamán.
A székrekedés kiváló ellenszere lehet a rostdús étkezés, vagy például egy pohár szilvalé minden este. Tényleg működik.

2. Pattanások

Lehet, hogy világ életedben gyönyörű bőröd volt, és még tiniként sem kínoztak a fránya pattanások, de ez most megváltozhat. Egy szempillantás alatt olyan lesz az arcod (vagy akár a tested más részei), mint egy pubertás fiú bőre. Bár nem sokat tudsz tenni ellene, a jó hír, hogy szülés után elmúlik.

3. Túlérzékeny leszel

Előfordulhat, hogy mindenen elsírod magad. Mindenen. Ez azért van, mert sokkal inkább képes leszel megélni az érzelmeket, így ezek nagyobb hatást is gyakorolnak rád.

4. Ne egyél meg mindent, amit megkívánsz

Kis hazánkban még mindig makacsul tartja magát a "kettő helyett egyél" tévhit. Holott nem a mennyiség, a minőség számít. Előfordulhat, hogy nagyon kívánod a savanyú uborkát, vagy éppen a jégkrémet. Egyél, ami jól esik, de ne döntsd magadba az egész dobozzal, pláne ne hosszútávon tedd ezt, hacsak nem egy díjbirkózót szeretnél a világra hozni. A baba számára is jobb, ha az üres kalóriák helyett minőségi tápanyagokkal gondoskodsz az egészségéről.

5. Aludnod kell

Aludj, amennyit csak tudsz, nem csak azért, mert a testednek szüksége van rá, de azért is, mert szülés után bizony sokkal kevésbé lesz pihentető az alvás. Ez nem vicc.

6. Túlzott szőrnövekedés - akár az arcon is

Igen, ez borzasztóan kínos, és előfordulhat, hogy olyan helyeken is szőrösödsz, ahol eddig nem, hála azoknak az őrült hormonoknak. Szerencsére a szülés után jobbra fordul a helyzet.

7. Asszimetrikus mellek

A melleid önálló életre kelnek. Persze azt mindenki tudja, hogy megnőnek, de azt például tudtad-e, hogy a méretük is különböző lehet? Akár két eltérő kosárméret? A többiről nem is beszélek, inkább megkíméllek. Szóval, fektess be egy bimbókrémbe, kényelmes sport melltartókba, és később köszönd meg nekem.

A sok kemény munka, a rosszullétek, az éhségrohamok, a lábdagadás, a hízás, a striák, pattanások és őrült hormonok - a gyermeked világra jövetele mindezt feledteti majd veled. Minden áldozatot megér az a kicsi baba, akit a kezedben tartasz.

Kapcsolódó cikkek

7 dolog, amit senki sem mondott el neked a terhességről - A terhesség kellemetlen velejárói - Kellemetlen terhességi tünetek

7 dolog, amit senki sem mondott el neked a terhességről

A terhesség, áldott állapot. Igen, valóban az, de azért van néhány kellemetlen velejárója. Amit eddig te sem tudtál, merthogy ezekről csak kevesen beszélnek.

Milyen vitaminokra van szükség terhesség alatt?

Milyen vitaminokra van szükség terhesség alatt?

A terhesség, egy áldott állapot. Egy olyan állapot, amikor fokozottan ügyelni kell a vitaminok és tápanyagok bevitelére. Mutatjuk is, hogy milyen vitaminokra van szükséges, ha kismama vagy.

Segíthet a helyes étrend a teherbeesésben? - Étkezés a terhesség előtt és alatt

Segíthet a helyes étrend a teherbeesésben?

Manapság sokan küzdenek azzal a problémával, hogy csak nehezen esnek teherbe. A megfelelő táplálkozás segíthet a teherbeesésen? A cikkben erre keressük a válaszokat.